Peuterspeelzaal de Pluizebol: een goede voorbereiding op de basisschool

Peuterspeelzaal de Pluizebol: een goede voorbereiding
op de basisschool

School en opvang op 1 plek in Heemstede

Onze Peuterspeelzaal de Pluizebol zit op hetzelfde terrein als de twee belangrijkste basisscholen in de Geleerdenbuurt in Heemstede. Namelijk de Ark en Evenaarschool. Dat we zo dichtbij zitten is fijn omdat we er zo voor kunnen zorgen dat de overgang voor peuters naar de basisschool rustig en geleidelijk verloopt. De Peuterspeelzaal hoort bij Casca Kinderopvang, welke ook de BSO Mambo verzorgt op het schoolterrein. Doordat de Peuterspeelzaal, de BSO én het onderwijs op 1 plek zit, is het voor ouders en kinderen een hele fijne basis waar ze zicht thuisvoelen.

LRK nummer van de Pluizebol: 826459626

023-5483812

ma/do: 8.30-13.00u
Incl. lunch
di/vr: 8.30-12.00 u
Zonder lunch

Locatiemanager: Sonja Roomer

Schoolplein de Ark

58. Casca_KDV_Molenwerf-2

Voorbereiding op school in Heemstede

Bij Casca Peuterspeelzaal de Pluizebol komen dagelijks peuters tussen de 2 jaar en 4 jaar met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Plezier maken met elkaar en samen nieuwe dingen ontdekken staan centraal. We bereiden ze spelenderwijs voor op de basisschool. En omdat onze Peuterspeelzaal op het schoolterrein van de Evenaar en de Ark zit, gaat deze voorbereiding heel rustig en gemakkelijk. Zodat de peuters bij de start van de school alles en iedereen herkennen en zich zo veilig voelen. De voorbereiding op school doen we ook veel door erover te praten met de kinderen. Wat is een school eigenlijk? Wat doe je in een kring? En hoe ziet een ander eruit? Door middel van ons VE-programma worden kinderen bij ons spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Dit betekent dat kinderen bij ons op de peuterspeelzaal leren om met elkaar te spelen. Wat het is om op je beurt te wachten, maar ook taalondersteuning krijgen. Alle kinderen hebben sensitieve momenten waarop ze gevoeliger zijn om bepaalde vaardigheden te leren. Dat observeren we en als het er is, spelen we erop in door ze de juiste uitdagingen te geven. Elk kind krijgt bij ons een groeiplan waarin we bijhouden welke stappen je kind heeft gemaakt. Dit bespreken we uiteraard met jullie en jullie krijgen dit mee als overdracht naar school.

Vriendjes en vriendinnetjes maken

Dit is één van onze belangrijkste aandachtspunten: de kinderen samen laten spelen. Hoe ga je met een ander om? Hoe leer je delen? Hoe zeg je tegen een ander wat je wilt? Maar ook hoe maak je nou samen plezier? Kinderen leren ontzettend veel van elkaar en we zien vaak al echte vriendschappen ontstaan die vervolgens op school doorgezet worden. Op onze peuterspeelzaal kunnen maximaal 16 kinderen dagelijks komen en ze worden door twee gediplomeerde en ervaren pedagogisch medewerkers ondersteund.

Casca-peuterspeelzaal-Pluizenbol

Ons team

156. Casca_Personeel_kl

Sonja

Locatiemanager & Pedagogisch Coach

BSO de bronstee bikkels

Annelore

Pedagogisch
Medewerker

BSO de bronstee

Faye

Pedagogisch
Medewerker

Vergroten van hun belevingswereld

Peuters zijn erg nieuwsgierig en willen niets liever dan de wereld om hen heen ontdekken. Daar spelen we op in! We werken met thema’s; we beginnen na elke vakantie met een nieuw thema. Denk aan thema’s als de seizoenen en feestdagen. Maar ook het menselijk lichaam, Ik & familie of jong & oud komen voorbij. Alles wat we doen zal in het teken staan van dit thema. De groep zal speciale themahoeken hebben en er is een leeshoek met boekjes over het thema. Ook praten we er in de kring over en richten we de activiteiten zo in dat we weer iets nieuws ontdekken over het onderwerp. Op deze manier zijn kinderen spelenderwijs intensief met een onderwerp bezig. Ze leren nieuwe woorden, associëren wat het betekent als het herfst wordt en worden zich meer bewust van de wereld om hen heen. Ook organiseren we evenementen voor ouders en kinderen zoals koffieochtenden, een zomerfeest en het kerstfeest. We vinden het belangrijk om veel contact met ouders te hebben en ze te betrekken bij wat hun kind allemaal leert op de Peuterspeelzaal.

BSO Mambo 4+

In dezelfde ruimte als de Peuterspeelzaal, komen in de middag de jongste kinderen van onze Mambo BSO spelen. Voor de kinderen die doorstromen uit de Peuterspeelzaal, zijn deze ruimte en de medewerkers vertrouwd. Natuurlijk bouwen we de ruimte wel om met speelmateriaal voor de oudere leeftijd. Onze BSO Mambo is verdeeld in leeftijdsgerichte groepen die je op verschillende plekken rondom de scholen kunt vinden. Plezier en ontspanning staan centraal. Lees hier meer over BSO Mambo.

Casca BSO Nicolaas Beets

Vast en zeer ervaren team

Casca Peuterspeelzaal de Pluizebol is kleinschalig en betrokken. Ons hechte team voelt heel vertrouwd; we kennen elkaar door en door en er heerst een gezellige, huiselijke sfeer. Wij zijn de warme en vertrouwde plek waar kinderen met plezier naar toe gaan om met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen. We hechten veel waarde aan stabiliteit & geborgenheid en zorgen ervoor dat je peuter vanaf het eerste moment dagelijks dezelfde vertrouwde lieve pedagogisch medewerkers ziet. Op die manier zorgen we ervoor dat je kind de juiste aandacht en een duurzame ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling krijgt.

Casca peuterspeelzaal Pluizenbol
Casca peuterspeelzaal pluizenbol heemstede

Extra services

We zijn onderdeel van Casca Kinderopvang; een vriendelijke en professionele kinderopvangorganisatie in Heemstede die op veel plekken in Heemstede kinderopvang biedt. Hierdoor hebben we als peuterspeelzaal toegang tot bijvoorbeeld extra pedagogische trainingen voor het personeel, een ouderapp voor de ouders en een groot samenwerkingsnetwerk in Heemstede. Ook doen we jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek.

Daarnaast zijn we vanaf 2021 op maandag en donderdag open tot 13.00 uur en bieden we de kinderen een broodlunch.

Anne

"Hele fijne peuterspeelzaal waar mijn zoon elke keer met zoveel plezier naar toe gaat! Daarnaast een goede voorbereiding op de kleuterklas!"

Vaak gestelde vragen

Inschrijven kan vanaf 1,5 jaar oud.

Je kunt voor Peuterspeelzaal de Pluizebol gebruik maken van kinderopvangtoeslag. Als je geen gebruik kunt maken van de kinderopvangtoeslagregeling wordt het tarief vastgesteld op basis van jullie inkomsten. De gemeente Heemstede geeft hiervoor subsidie. De uurprijs voor de kinderopvangtoeslag in 2020 is €8,38.

In schoolweken zijn wij op maandag en donderdag geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur. Dit is dan ook inclusief lunch. En op dinsdag en vrijdag zijn we open van 8.30 uur tot 12.00 uur. In schoolvakanties zijn wij gesloten evenals de officiële feestdagen.

Via ons systeem in flexweb kun je dit aanvragen. Als er plek is kan er geruild worden.

Op de Pluizebol krijgen de kinderen van ons fruit, drinken en een schone luier. Je hoeft dit als ouder dus niet meer mee te geven.

De Pluizebol is geen school maar wel een goede voorbereiding op het basisonderwijs. We zijn een VE locatie wat betekent dat we veel aandacht besteden aan taal, rekenen, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling. De kinderen leren samenspelen, ontdekken en plezier maken. Er is veel aandacht voor taal en taalontwikkeling door middel van leuke thema's en activiteiten.

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van PSZ de Pluizebol.