De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Ouderapp/ ouderportaal

Bij Casca Kinderopvang maken we gebruik van een Ouderapp en portaal. Hierop posten we met regelmaat foto’s van activiteiten, berichtjes over wat we hebben gedaan en belangrijke mededelingen. Ook kun je via de app gemakkelijk ruildagen en extra dagen aanvragen. Veel ouders vinden het ontzettend leuk om te zien wat hun kind dagelijks bij ons doet.

50. Casca_KDV_Molenwerf

Gezonde voeding

Op onze kinderopvanglocaties hebben we een gebalanceerd voedingsbeleid. We baseren onze keuzes in voedingsmiddelen op de adviezen van de ‘Schijf van Vijf’ van het Voedingscentrum. Dit betekent dat we erop letten dat kinderen belangrijke vitaminen en vezels binnen krijgen. Zo eten we tussen de middag volkoren crackers met bijvoorbeeld kaas, rauwkost en fruit. Wel geloven we dat de balans tussen gezond en af en toe snoepen goed moet zijn. Dat betekent dat kinderen bij ons in de zomer wel eens een ijsje krijgen. Of wanneer er echt iets feestelijks is, ook hier af en toe voor iets zoets gekozen wordt.

67. Casca_KDV_Molenwerf

Feedback van ouders

We vinden het erg belangrijk om te weten wat ouders van ons vinden. Daarom zijn we altijd blij met feedback zodat we ervoor kunnen zorgen dat we op jullie behoeften blijven aansluiten. Want net als jullie zijn wij ook ontzettend blij als jullie en jullie kind tevreden is. De deur van de locatiemanagers staat altijd open.  Zo blijven we altijd werken aan kwaliteit!

56. Casca_KDV_Molenwerf-2

Verlengde opvang mogelijk

Al onze locaties zijn standaard tot 18.00 uur geopend (met uitzondering van de Peuterspeelzaal). Maar we bieden ook verlengde opvang tot 18.30 uur zodat je net wat meer tijd hebt om je kind op te halen.

Veel contact met ouders

Een goed contact met ouders vinden we belangrijk. Samen delen we tenslotte de zorg voor jullie kind. Jullie aanspreekpunt is de pedagogisch medewerker die verantwoordelijk is voor jullie kind: de mentor. Bij de BSO zien we de meeste ouders alleen tijdens het ophalen. Uiteraard is er dan gelegenheid om bijzonderheden uit te wisselen. Op afspraak is een uitgebreider persoonlijk gesprek met de mentor mogelijk. We maken graag tijd voor jullie vrij! Ook vinden er op alle locaties jaarlijks oudergesprekken plaats. Dit is dé gelegenheid om in alle rust met de mentor van je kind te praten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen.

Casca_KDV_Molenwerf
Casca BSO Nicolaas Beets

Oudercommissie

Iedere locatie heeft een oudercommissie. De oudercommissies behartigen de belangen van ouders (en kinderen) en hebben een adviserende en signalerende rol. Vragen en suggesties kunt je altijd kwijt bij de oudercommissieleden of pedagogisch medewerkers. Contactgegevens vind je in het folderrek op de kinderopvang locaties.

Lonneke moeder van Sara

“Ik heb de opvang op de Molenwerf als fantastisch ervaren! Goede communicatie, veel activiteiten: gym, dansen op muziek en de kapper is ook top! Fijne invallers, lief en goed in hun vak.”

Michelle moeder van Fabian

“De opvang is super! De medewerkers zijn heel behulpzaam en meedenkend, superleuk voor de kinderen en elke ochtend weer enthousiast als de kinderen komen. Er worden leuke activiteiten gedaan waar de kinderen aan mee kunnen doen."

Marijn moeder van Vera

“Ik heb de opvang als zeer prettig ervaren. Zowel de zorg voor Vera als de communicatie naar mij. Ik heb als positief ervaren om de blijheid van de kinderen te zien als ze de pedagogisch medewerkers weer zien en de relaxedheid die de pedagogisch medewerkers uitstralen.”