Het mooiste wat je kunt

worden ben je zelf

Het mooiste wat je kunt worden ben je zelf

Kinderdagverblijf de Molenwerf midden in Heemstede

Op ons Kinderdagverblijf de Molenwerf in Heemstede draait het om vertrouwen, aandacht en geborgenheid. De kinderen zitten bij ons in groepen met hun eigen leeftijdsgenootjes (horizontale groepen) en zien elke dag dezelfde pedagogisch medewerkers. Zo zorgen we ervoor dat we kinderen de juiste ondersteuning kunnen geven in hun ontwikkeling. We zijn onderdeel van Kindcentrum de Molenwerf waardoor deze pedagogische ondersteuning langer door kan lopen op de BSO én in het onderwijs. Één vertrouwde plek voor alle kinderen tot en met 12 jaar!

LRK nummer KDV de Molenwerf: 133553255

023-5483812

07.15-18.30u

Locatiemanager: Vera Olah

Molenwerfslaan 9

Kinderdagverblijf Heemstede

Een vast en betrokken team

Casca Kinderdagverblijf de Molenwerf in Heemstede is kleinschalig en betrokken. Ons hechte team kent elkaar door en door. Er heerst een gezellige, huiselijke sfeer op ons kinderdagverblijf. Wij zijn de warme en vertrouwde plek waar kinderen met plezier naar toe gaan als hun ouders aan het werk zijn. We hechten veel waarde aan stabiliteit & geborgenheid en zorgen ervoor dat je kind vanaf het eerste moment dagelijks dezelfde vertrouwde lieve pedagogisch medewerkers ziet.

1. SDF_Molenwerf_Team

Karakteristieke lichte locatie op een
centrale plek

Ons Kinderdagverblijf en de BSO in Heemstede zitten in een karakteristiek oud pand met hoge ramen en grote ruimtes. Daardoor zijn de groepen heel licht en hebben ze een fijne sfeer. Ook spelen de kinderen bij ons op het grote speelplein onder de oude bomen. Voor de allerkleinsten hebben we een speciale babytuin waar ze rustig kunnen rondkruipen en ontdekken. De Molenwerf ligt op een centrale plek in Heemstede waardoor alles op loopafstand is. Zo gaan we wel eens met de kinderen naar de Kinderboerderij ’t Molentje of naar de markt. En halen we wekelijks met de kinderen brood bij de bakker om de hoek.

Kinderdagverblijf Heemstede

Duurzame kindontwikkeling

Het mooiste dat je kunt worden ben je zelf. Dat is ons uitgangspunt in onze pedagogische werkwijze van het Kinderdagverblijf. Ons deskundige en ervaren team ondersteunt kinderen in hun ontwikkeling waarbij het kind zijn eigen tempo bepaalt. Vertrouwen, zelfstandigheid, sociaalvaardigheid en nieuwsgierigheid zijn voor elk kind belangrijke waarden waar wij middels allerlei activiteiten aandacht aan besteden. Ook zorgen de horizontale groepen voor een veilige omgeving waarin kinderen op een rustige manier kunnen ontdekken en van elkaar leren. We werken graag zo nauw mogelijk samen met ouders in de zorg en opvoeding van hun kind. Daarom hebben we bij het brengen en halen altijd een overlegmoment en houden we van open communicatie. Doordat we onderdeel zijn van Kindcentrum de Molenwerf is er veel uitwisseling mogelijk tussen het KDV, het onderwijs en de BSO. Zo krijgen kinderen ook de mogelijkheid om van oudere kinderen te leren en visa versa. Met name de overgang naar het onderwijs wordt op deze manier een hele veilige en logische stap voor een kind. Omdat de manier van werken, de teamleden en de ruimtes al bij het kind bekend zijn. We zijn een not for profit organisatie en investeren alles in de ontwikkeling van onze kinderen. Onze Pedagogisch Coach Sonja Roomer coacht alle teamleden regelmatig om te zorgen dat zij de beste ondersteuning voor de kinderen kunnen geven. Ga hier naar de onderwijspagina.

Maatschappelijk karakter

Heemstede zit in onze genen. Bij Casca kinderopvang voelen ons verbonden met Heemstede en zijn we betrokken bij het welzijn van de mensen in het dorp. We vinden het belangrijk om aan kinderen mee te geven dat je samen en voor elkaar zorgt. We geloven dat betrokkenheid bij de samenleving ervoor kan zorgen dat de wereld net een beetje mooier wordt. Dat doen we door bijvoorbeeld met de zorgorganisatie Heemstroom samen te werken en activiteiten voor ouderen en kinderen samen te organiseren. Zo zijn er voorleesmomenten en gaan we met regelmaat bij de dagopvang van ouderen op bezoek met een knutselwerk of iets anders leuks. We steunen lokale ondernemers door de boodschappen bij hen te doen en gaan met regelmaat met de kinderen even bij de bakker langs. We proberen alles te regelen met lokale ondernemers zodat we de Heemsteedse economie ondersteunen én de transportkosten verminderen.

Kinderdagverblijf Heemstede

Marijn moeder van Vera

“Ik heb de opvang als zeer prettig ervaren. Zowel de zorg voor Vera als de communicatie naar mij. Ik heb als positief ervaren om de blijheid van de kinderen te zien als ze de pedagogisch medewerkers weer zien en de relaxedheid die de pedagogisch medewerkers uitstralen.”

Michelle moeder van Fabian

“De opvang is super! De medewerkers zijn heel behulpzaam en meedenkend, superleuk voor de kinderen en elke ochtend weer enthousiast als de kinderen komen. Er worden leuke activiteiten gedaan waar de kinderen aan mee kunnen doen."

Lonneke moeder van Sara

“Ik heb de opvang op de Molenwerf als fantastisch ervaren! Goede communicatie, veel activiteiten: gym, dansen op muziek en de kapper is ook top! Fijne invallers, lief en goed in hun vak.”

Vaak gestelde vragen

Ja, en hier zijn we erg trots op. Naast een locatiehoofd die er vanaf het begin af aan betrokken bij is, zijn er twaalf vaste en ervaren medewerksters op de groepen waarvan de meesten hun 10-jarig jubileum bij Molenwerf al gevierd hebben. Daarnaast is ons streven te werken met vertrouwde invallers.

In 2024 is de uurprijs voor Kinderdagverblijf de Molenwerf: € 10,41. We proberen ons uurtarief zo laag mogelijk te houden zodat kinderopvang voor iedereen beschikbaar blijft. Voor onze woensdag en vrijdag hebben we een voordeeltarief van € 10,16 per uur.

Ja. Onze standaard openingstijden zijn van 07.15 uur tot 18.00 uur. Van 18.00 uur tot 18.30 uur kunt u gebruik maken van onze verlengde opvang. Kinderdagverblijf de Molenwerf is het hele jaar open met uitzondering van de officiële feestdagen en de dagen tussen kerst en nieuwjaarsdag.

Kinderdagverblijf de Molenwerf gebruikt babyvoeding van Nutrilon. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor (ingevroren) borstvoeding of een alternatief merk babyvoeding dat u zelf aanlevert.

Op ons Kinderdagverblijf in Heemstede gebruiken we luiers van het eigen merk van de Jumbo. Na gebruik worden de luiers door ons apart ingezameld.

Via deze link kom je op de pagina waar ook de GGD inspectierapporten van het Kinderdagverblijf de Molenwerf staan. 

Kinderdagverblijf Molenwerf is gesloten op de volgende dagen:
• in de week tussen Kerst en oud & nieuw;
• Kerstavond (24 december) vanaf 17:00 uur;
• op officiële feestdagen: Kerst, nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en om de vijf jaar op Bevrijdingsdag (5 mei). Goede Vrijdag zijn we open.