De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Maatschappelijk betrokkenheid

Casca Kinderopvang is sterk verbonden met Heemstede. We bestaan al sinds 1994. Dat betekent dat we inmiddels al meerdere generaties kinderen hebben mogen zien opgroeien bij ons. We hebben een maatschappelijk karakter. En voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van de kinderen in Heemstede. Maar dat niet alleen. We leren ze ook wat compassie betekent, hoe je je met een ander verbindt en hoe je je elkaar als gemeenschap kan helpen. We geloven dat de wereld net een beetje mooier en leuker wordt als we meer dingen Samen doen.

34. Casca_BSO_Bronstee

Workshops en boodschappen bij lokale ondernemers

Onze Casca kinderopvang groepen gaan vaak op pad in het dorp. Zo halen we met de kinderen met regelmaat brood bij de bakker of gaan we naar groenteboer voor groente en fruit. Soms organiseert één van de lokale ondernemers een workshop voor de kinderen. Zoals een broodbak workshop of een kijkje nemen bij een lokale boer. Ook huren we met regelmaat lokale experts in die op de locaties workshops verzorgen zoals judoles, musical zingen of een kunstwerk maken met een echte kunstenares. Voor kinderen gaat er vaak een wereld voor hen open. Ze leren waar bepaalde producten vandaan komen én leren de buurt en mensen ook echt kennen. Wij vinden het belangrijk om dit te doen omdat we hiermee de lokale ondernemers een hart onder de riem steken. Samen vormen we zo een netwerk die voor elkaar zorgt en ook aan de nieuwe generatie haar steentje bijdraagt.

96. Casca_BSO_Molenwerf

Samen met ouderen

Van oudsher hebben we een sterke band met Welzijnsorganisatie WIJ Heemstede. We denken dat uitwisseling tussen ouderen en kinderen veel voor beide bevolkingsgroepen kan doen. Kinderen leren over vroeger en wat het betekent als je ouder wordt. Voor de ouderen brengt de komst van een kind vaak veel vreugde met zich mee. Daarom organiseren we met regelmaat activiteiten voor ouderen en kinderen. Zo zijn er voorleesmiddagen en gaan we met regelmaat bij het ouderencentrum op bezoek met een knutselwerk of bakken we pannenkoeken voor ze.

57. Casca_KDV_Molenwerf

Activiteiten organiseren met een buurtkarakter

Omdat onze kinderopvang locaties al zo lang bestaan zie je dat velen van hen een echte buurtfunctie hebben gekregen. Zo komt het met regelmaat voor dat er vriendjes of vriendinnetjes op de BSO komen spelen. Doen we boodschappen voor oudere buren of helpen we de buurkat uit de boom. We spelen graag een rol in de verbinding van de buurt en geloven dat hierdoor de leefbaarheid en het plezier in het dorp net wat vergroot wordt.