De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Casca BSO Mambo:  
dé BSO van de Geleerdenbuurt

BSO Mambo, dé BSO in de Geleerdenbuurt waar kinderen van alle leeftijden met heel veel plezier al jaren naartoe gaan! We zitten met verschillende ruimtes op de Ark en de Evenaar school. Dagelijks komen hier kinderen van deze beide scholen. Plezier en ontspanning na schooltijd, dat is waar we voor staan. Mét je vriendjes en vriendinnetjes, want bij ons komt je kind op maandag, dinsdag en donderdag met kinderen van dezelfde leeftijd in de groep. Op woensdag en vrijdag is de Mambo 8+ gesloten. Op deze dagen worden de kinderen opgevangen bij de Mambo 4+.

Bij ons kun je altijd even langskomen om kennis te maken en de locatie te zien.

LRK nummer Mambo 4+ en 6+: 303554320

LRK nummer Mambo 8+: 220746941

(023) 548 38 12

tot 18.30u

Locatiemanager

Yvonne Pronk

Mambo 4+ en 6+ Eykmanlaan 39a

Mambo 8+Van der Waalslaan 33a

Casca BSO Mambo

Casca BSO Mambo: leeftijdsgerichte BSO

Bij BSO Mambo zijn de groepen en locaties verdeeld per leeftijd. Zo kunnen we elke keer weer precies de juiste aandacht, spelmateriaal en activiteiten bieden die juist voor die leeftijd interessant zijn. Doordat onze groepen echt aparte locaties zijn, blijft de uitdaging voor kinderen ook bestaan. Het voelt elke keer weer als een nieuwe wereld die ze kunnen ontdekken. Kinderen starten bij ons in de 4+ groep. Deze kinderen krijgen vaak op een schooldag al zoveel nieuwe indrukken dat ze behoefte hebben aan rust tijdens de BSO-tijd. Wij geven hier extra aandacht aan door ze de mogelijkheid te bieden om te ontspannen op een vertrouwde plek. Met hun eigen leeftijdsgenootjes, zodat ze niet te veel indrukken krijgen van de oudere kinderen. Voor de andere leeftijdsgroepen bieden we steeds meer uitdaging om de wereld om hen heen te ontdekken. Zo zorgen we ervoor dat zij op een ontspannen manier zichzelf leren kennen en ontwikkelen. Lees meer over hoe we op de verschillende groepen te werk gaan. Lees meer.

96. Casca_BSO_Molenwerf

BSO op school: altijd dichtbij

BSO Mambo zit op verschillende plekken in en rondom de Evenaar en de Ark school. Alle ruimtes zijn ruim en licht en geven de kinderen veel bewegingsvrijheid. Doordat we zo dichtbij de beide scholen zitten, steken kinderen letterlijk het schoolplein over en lopen dan bij ons naar binnen. Ook mogen we gebruik maken van de verschillende faciliteiten van de scholen. Zo spelen de kinderen bij ons op verschillende grote schoolpleinen en mogen we gebruik maken van de keuken op de Ark. Er is veel samenwerking en overleg met de scholen waardoor we goed kunnen zorgen voor een doorgaande leerlijn.  Doordat we zo centraal in de Geleerdenbuurt liggen, is veel dichtbij. Zo doen we met de kinderen bij de buurtsuper boodschappen en gaan we vaker naar de kinderboerderij en het Groenendaelse bos.

Ontspanning na schooltijd

Onze BSO is dé plek om te ontspannen na een drukke schooldag. We zijn de warme en vertrouwde plek voor kinderen waar ze met veel plezier naar toe gaan als hun ouders aan het werk zijn. Ons team voelt vertrouwd; we kennen elkaar door en door. Er heerst een gezellige, huiselijke sfeer. Kinderen mogen bij ons zichzelf zijn en kunnen invulling geven aan hun eigen behoefte. Soms is dat meedoen met allerlei gave activiteiten zoals sport, muziek maken, een musical voorstelling of in de moestuin werken. En soms is dat gewoon even rustig een boekje lezen op de bank omdat ze een drukke dag hebben gehad. We volgen het tempo en de behoeften van je kind zodat ze zich helemaal op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn.

 

Casca BSO Jacoba
14. Casca_Mambo8.2jpg

Vast actief team

Op alle BSO-groepen hebben we een vaste kern aan fijne en ervaren mensen. Omdat ze er al jaren zitten zie je dat kinderen en ouders met hen echt een persoonlijke band opbouwen. We zien vaak kinderen als ze al van de BSO af zijn even terugkomen omdat ze onze teamleden missen. Al onze medewerkers zijn betrokken en erg gericht op kinderen spelenderwijs nieuwe dingen te laten ervaren. Dat doen we vaak met humor en op een positieve manier. Zo zien we dat kinderen zich op hun gemak voelen en zichzelf durven zijn. Ons team is gemixt en we hebben een paar mannen in dienst met een sport achtergrond. Dat is fijn omdat we zo een goeie mix aan mensen hebben. Er worden door het team bijvoorbeeld vaak sporttoernooitjes georganiseerd op het plein of speurtochten. Maar ook juist de knutselactiviteiten en verkleedpartijen binnen worden ook erg gewaardeerd door de kinderen. De diversiteit aan expertises in het team draagt echt bij aan de kwaliteit van onze BSO.

Maatschappelijk betrokken

Heemstede zit in onze genen. We voelen ons verbonden met Heemstede en voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van de Geleerdenbuurt. We vinden het belangrijk om aan kinderen het belang mee te geven van Samen en voor elkaar zorgen. Bij BSO Mambo geloven we dat betrokkenheid bij de samenleving ervoor kan zorgen dat de wereld net een beetje mooier wordt. Dat doen we door bijvoorbeeld boodschappen voor ouderen in de buurt te doen of bijvoorbeeld een straatspeelavond voor de verbinding in de buurt te organiseren. We steunen lokale ondernemers door de boodschappen bij hen te doen en gaan met regelmaat met de kinderen even bij de lokale Spar langs. We proberen alles te regelen met lokale ondernemers zodat we de Heemsteedse economie ondersteunen én de transportkosten verminderen.

Kinderdagverblijf Heemstede
104. Casca_BSO_Molenwerf

Casca BSO Mambo: extra veel activiteiten in de vakanties!

Onze vakantieprogrammas zijn beroemd. In de zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie én meivakantie, staat BSO Mambo op zijn kop. Elke dag worden er fantastische activiteiten georganiseerd. Vaak gerelateerd aan een bepaald thema. Musicals, Halloween, …. Alles is al wel eens voorbijgekomen. Vaak nodigen we dan ook experts uit die de kinderen over een bepaald thema meer kunnen uitleggen. Kunstlessen van een echte kunstenaar, “brandjes” blussen bij de brandweer, brood maken bij de lokale bakker of sterren en planeten bekijken met een astroloog. Voor de ouderen organiseren we toffe outdoor activiteiten zoals suppen, koken en hockeytoernooitjes. De vakanties zijn voor de kinderen én ook voor ons een echt feest! Bekijk hier een voorbeeld van onze vakantieprogramma’s.

Wat zeggen ouders over ons?

 

Emilie Bijloos & Jeroen Holland

Wij zijn heel blij met onze keus voor BSO Casca Mambo 4+ voor ons zoontje Floris (4 jaar oud). Er wordt echt oprecht met toewijding en liefde voor de kinderen gezorgd. Er wordt ook goed naar elk kind apart gekeken en hun behoeftes. Ik laat Floris echt met een gerust hart achter bij Kay, Anneke en de andere leidsters. Genoeg aandacht wordt ook gegeven aan zowel kind als de ouders! Ik vertrouw heel erg op het team daar. Floris vond het moeilijk in het begin maar gaat er nu met veel plezier naartoe. Ook tijdens de vakantie of studiedagen vindt hij het leuk omdat er leuke dingen en uitjes georganiseerd worden. En doet het team hun uiterste best voor elk kind een plek vrij te houden op deze dagen.

Heeft het kind behoefte aan wat meer rust op een dag, dan wordt dat ook gezien en krijgt hij/zij dat. Daarnaast leren ze ook met elkaar regels (zoals opruimen, je handjes wassen na het plassen, je bordje naar de keuken brengen) en neemt floris dat weer mee naar huis wat voor ons ook prettig is! Wij zaten al bij Casca kinderopvang (crèche) waar we al heel tevreden waren en ik kan niet anders zeggen dat dit ook bij de BSO het geval is. Ik zou het al mijn vrienden en familie aanraden. Wij zijn enorm blij met deze opvang.

"Casca Kinderopvang: Met oog en hart voor het kind én met oog voor de ouder. Fijne PM'ers op de groep, een plek waar mijn kind graag is en waar ik mijn kind gerust achterlaat."

Familie Booms uit Bennebroek

"Onze dochter Isabelle komt altijd enthousiast en blij terug van Casca. Eigenlijk altijd wel een klein feestje te noemen. De Casca leiding is altijd zorgzaam, actief en creatief in het verzinnen van spellen of knutsels. In de vakanties worden leuke uitstapjes georganiseerd. Kortom....een fijne opvang te noemen!"

Vaak gestelde vragen

 Inschrijven kan vanaf 2 jaar oud.

Ja dit kan. Via Flexweb (de ouderportaal) kun je dit regelen.

In schoolweken zijn wij geopend zodra de school van je kind uit is en om 18.00 uur sluiten wij de reguliere opvang. Van 18.00 uur tot 18.30 uur kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de Verlengde Opvang. In schoolvakantieweken zijn wij standaard van 8.00 uur tot 18.00 uur geopend. Met ook de optie van de verlengde opvang tot 18.30 uur.

Wij zijn drie weken per jaar gesloten: tussen Kerst en Oud & Nieuw en de middelste twee weken van de zomervakantie.

Daarnaast zijn wij dicht op de volgende feestdagen:

• Kerstavond (24 december) vanaf 17:00 uur;
• op officiële feestdagen: Kerst, nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en om de vijf jaar op Bevrijdingsdag (5 mei 2020). Goede Vrijdag zijn we open.

Bekijk hier onze tarieven.

Natuurlijk. We maken hier van tevoren afspraken over middels een toestemmingsverklaring. Ook is het mogelijk als de groepsgrootte het toelaat om een vriend mee te nemen naar de BSO.

Via de volgende links kom je direct bij de GGD rapporten van de Mambo:

Mambo 4+ en 6+: GGD rapport

Mambo 8+: GGD rapport