De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Casca Peuterspeelzaal de Klimappel

Bij Casca Peuterspeelzaal de Klimappel op het schoolplein van de Jacoba komen dagelijks peuters tussen de 2 jaar en 4 jaar met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Plezier maken en nieuwe dingen ontdekken staan centraal. We bereiden ze spelenderwijs voor op de basisschool maar geven ze ook de mogelijkheid om hun interesses te ontdekken door met thema’s en activiteiten te werken. Zo vergroten we hun wereld en helpen we ze een stukje groeien. Met elkaar, want dat is wel het allerleukste!

LRK nummer PSZ de Klimappel: 837527764

023-5483812

dagelijks08.30-12.00u (40 weken)

Leidinggevende: Eveline Vermeersen

Schoolplein Jacoba

Peuterspeelzaal_heemstede

Vriendjes en vriendinnetjes

Veel van de kinderen hebben niet op het Kinderdagverblijf gezeten en om ze toch meer sociale interactie met leeftijdsgenootjes te geven, komen ze bij ons. Dit is dan ook één van onze belangrijkste aandachtspunten: de kinderen samen laten spelen. Hoe ga je met een ander om? Hoe leer je delen? Hoe zeg je tegen een ander wat je wilt? Maar ook hoe maak je nou samen plezier? Kinderen leren ontzettend veel van elkaar en we zien vaak al echte vriendschappen ontstaan die vervolgens op school doorgezet worden. Op onze peuterspeelzaal kunnen maximaal 16 kinderen dagelijks komen en ze worden door twee gediplomeerde en ervaren pedagogisch medewerkers ondersteund.

Ons team

image002

Eveline

Locatie

Manager

10. SDF_Casca_personeel

Monique

Pedagogisch
Medewerker

161. Casca_Personeel_kl

Richella

Pedagogisch
Medewerker

7. SDF_Casca_personeel

Monique

Pedagogisch
Coach

Esther

Pedagogisch
Medewerker

Nicky

Pedagogisch
Medewerker

Vergroten van de belevingswereld

Peuters zijn erg nieuwsgierig en willen niets liever dan de wereld om hen heen ontdekken. Daar spelen we op in! We werken met thema’s; iedere periode starten we met iets nieuws. Denk aan thema’s als de seizoenen en feestdagen. Maar ook het menselijk lichaam, Ik & familie of jong & oud komen voorbij. Alles wat we doen zal in het teken staan van dit thema. De groep zal speciale themahoeken hebben en er is een leeshoek met boekjes over het thema. Ook praten we er in de kring over en richten we de activiteiten zo in dat we weer iets nieuws ontdekken over het onderwerp. Op deze manier zijn kinderen spelenderwijs intensief met een onderwerp bezig. Ze leren nieuwe woorden, associëren wat het betekent als het herfst wordt en worden zich meer bewust van de wereld om hen heen. Ook organiseren we evenementen voor ouders en kinderen zoals koffieochtenden, een zomerfeest en het kerstfeest. We vinden het belangrijk om veel contact met ouders te hebben en ze te betrekken bij wat hun kind allemaal leert op de Peuterspeelzaal.

Klimappel_PSZ

Voorbereiding op school

Wat is een school eigenlijk? Wat doe je in een kring? En hoe ziet een ander eruit? Bij ons worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Dit betekent dat kinderen bij ons op de peuterspeelzaal leren om met elkaar te spelen. Wat het is om op je beurt te wachten, maar ook taalondersteuning krijgen. Alle kinderen hebben sensitieve momenten waarop ze gevoeliger zijn om bepaalde vaardigheden te leren. Dat observeren we en als het er is, spelen we erop in door ze de juiste uitdagingen te geven.

Vast en zeer ervaren team

Casca Peuterspeelzaal de Klimappel is kleinschalig en betrokken. Ons hechte team is een begrip in Heemstede dat als jaren met veel toewijding alle peuters uit de buurt onder hun hoede neemt. Het voelt heel vertrouwd; we kennen elkaar door en door en er heerst een gezellige, huiselijke sfeer. Wij zijn de warme en vertrouwde plek waar kinderen met plezier naar toe gaan om met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen. We hechten veel waarde aan stabiliteit & geborgenheid en zorgen ervoor dat je peuter vanaf het eerste moment dagelijks dezelfde vertrouwde lieve pedagogisch medewerkers ziet. Op die manier zorgen we ervoor dat je kind de juiste aandacht en een duurzame ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling krijgt.

klimappel_team
Klimappel_2

Onderdeel van Professionele Kinder­opvang­organisatie Casca

We zijn onderdeel van Casca Kinderopvang; een vriendelijke en professionele kinderopvangorganisatie in Heemstede die ook op de Jacobaschool de BSO regelt. We houden ons erg bezig met kindontwikkeling. En we zijn ervan overtuigd dat als kinderen zich gezien voelen en op hun gemak, ze automatisch meer naar buiten treden en op ontdekkingstocht gaan. Daarom zorgen wij voor die stabiele basis met ons vaste deskundige team en geven we ze vervolgens de mogelijkheid om verschillende werelden te ontdekken. Op hun eigen tempo en onder hun eigen voorwaarden. Doordat de Klimappel onderdeel is van Casca kan het gebruik maken van de services die Casca biedt. Zo communiceren we dagelijks met ouders via de Ouderapp. En houden we jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek.

Ouder Klimappel

"Mijn oudste is altijd met veel plezier naar de Klimappel gegaan en nu ook mijn jongste. Hij vraagt elke dag als hij wakker wordt of hij vandaag naar de Klimappel mag! De juffen bieden de kinderen altijd een mooi programma met knutselen, spelen en liedjes, in een vrolijke en vriendelijke setting. "

Vaak gestelde vragen

Inschrijven kan vanaf 1,5 jaar oud.

Je kunt voor Peuterspeelzaal de Klimappel gebruik maken van kinderopvangtoeslag. De uurprijs voor de kinderopvangtoeslag in 2024 is €9,65.

In schoolweken zijn wij geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur. In schoolvakanties zijn wij gesloten evenals de officiële feestdagen.

Via ons systeem in flexweb kun je dit aanvragen. Als er plek is kan er geruild worden.

Op de Klimappel krijgen de kinderen van ons fruit, drinken en een schone luier. Je hoeft dit als ouder dus niet meer mee te geven. Het is handig om een setje schone kleren mee te geven.

Peuterspeelzaal de Klimappel is geen school maar wel een goede voorbereiding op het basisonderwijs. De kinderen leren samenspelen, ontdekken en plezier maken. Er is veel aandacht voor taal en taalontwikkeling door middel van leuke thema's en activiteiten.

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van de Klimappel.