De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

BSO Nicolaas Beets: een knusse plek na schooltijd

Naast de Nicolaas Beets school in Heemstede is onze kleinschalige en gezellige BSO gevestigd. Dagelijks komen hier de jongste kinderen van de Nicolaas Beets school spelen. Plezier maken en ontspannen na een drukke schooldag staat voorop. Ons vaste en ervaren team zorgt er al jaren voor dat kinderen zich hier thuis voelen. De groep is klein (20 kinderen) waardoor de aandacht erg persoonlijk is. Oudere kinderen van de Nicolaas Beets school hebben hun eigen groepen op onze locatie in Kindcentrum de Molenwerf, hier vlakbij. En op de woensdag en de vrijdag zijn alle kinderen op onze locatie de Molenwerf.

LRK nummer BSO Nicolaas Beets: 110519176

023- 5483812

tot 18.30u

Locatiemanager: Vera Olah

Schoolplein Nicolaas BeetsSportparklaan3

Casca BSO Nicolaas Beets

Leeftijdsgerichte BSO: de beste ondersteuning voor elke leeftijd

Bij onze BSO zijn de groepen en locaties verdeeld per leeftijd. Zo kunnen we iedere dag precies de juiste aandacht, spelmateriaal en activiteiten bieden die voor die leeftijd juist zo interessant is. Doordat onze groepen echt aparte locaties zijn, blijft de uitdaging voor kinderen ook bestaan en voelt het elke keer weer als een nieuwe wereld die ze kunnen ontdekken. Kinderen starten bij ons in jongste groep in de locatie op het schoolplein van de Nicolaas Beets. Deze kinderen krijgen vaak op een schooldag al zoveel nieuwe indrukken dat ze behoefte hebben aan rust tijdens BSO-tijd. Wij geven hier extra aandacht aan door ze de mogelijkheid te bieden om te ontspannen op een vertrouwde plek. Met hun eigen leeftijdsgenootjes zodat ze niet te veel indrukken krijgen van de oudere kinderen. Voor de andere leeftijdsgroepen bieden we steeds meer uitdaging om de wereld om hen heen te ontdekken. Op Kindcentrum de Molenwerf hebben we veel ruimte en speelmateriaal dat precies aansluit op de behoefte. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen op een ontspannen manier zichzelf leren kennen en ontwikkelen. Lees meer over hoe we op de verschillende groepen te werk gaan. Lees meer.

Op deze locatie werken onder andere

69. Casca_personeel_kdv

Vera

Locatiemanager

9. SDF_Casca_personeel

Marion

Pedagogisch
Coach

Altijd dichtbij

Onze BSO is op het schoolplein van de Nicolaas Beets gevestigd. Dat betekent dat kinderen bij ons alleen maar het schoolplein over hoeven te steken om bij ons te komen na schooltijd. Dat geeft een fijn vertrouwd gevoel. We werken al jaren nauw samen met het team van de school. Zo hebben we regelmatig overleg met school over de kinderen en over het gebruik van gezamenlijke ruimtes zoals de gymzaal. Op deze manier is het voor kinderen heel duidelijk en lopen spelen en leren meer in elkaar over. De Nicolaas Beets is een school en opvang op 1 plek, dat is fijn voor de jonge kinderen én ouders.

78. Casca_KDV_Molenwerf

Ontspanning na schooltijd

Onze BSO is dé plek voor kinderen om te ontspannen na een drukke schooldag. Kinderen mogen bij ons zichzelf zijn en kunnen invulling geven aan hun eigen behoefte. Soms is dat meedoen met allerlei gave activiteiten zoals sport, muziek maken, een musical voorstelling voorbereiden. En soms is dat gewoon even rustig een boekje lezen op de bank omdat ze een drukke dag hebben gehad. We volgen het tempo en de behoeften van je kind zodat ze zich helemaal op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn.

Maatschappelijk betrokken

Heemstede zit in onze genen. We voelen ons verbonden met Heemstede en voelen ons betrokken bij het welzijn van de mensen in het dorp. We vinden het belangrijk om aan kinderen mee te geven dat je voor elkaar zorgt. We geloven dat betrokkenheid bij de samenleving ervoor kan zorgen dat de wereld net een beetje mooier wordt. We steunen lokale ondernemers door de boodschappen bij hen te doen en gaan soms met de kinderen bij ze langs. We proberen alles te regelen met lokale ondernemers zodat we de Heemsteedse economie ondersteunen én de transportkosten verminderen.

86. Casca_KDV_Molenwerf
Casca BSO Nicolaas Beets

Casca BSO Nicolaas Beets: Extra veel activiteiten in de vakanties!

Onze vakantieprogramma's zijn beroemd. In de zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie én meivakantie, staat BSO de Nicolaas Beets op zijn kop. Elke dag worden er fantastische activiteiten georganiseerd. Vaak gerelateerd aan een bepaald thema. Media, Natuur, Gezondheid, Tijdmachine, Verken de eigen buurt, Sprookjes of Griezelen. Alles is al wel eens voorbijgekomen. Er worden regelmatig workshops georganiseerd die in het thema passen. Soms zelfs door echte experts. Denk aan kunstlessen van een echte kunstenaar of brood maken bij de lokale bakker. En tijdens de vakantie gaan we er vaak op uit. Bijvoorbeeld naar het museum, de scouting, het bos of we gaan poldersporten. De vakanties zijn voor de kinderen én ook voor ons een echt feest! Bekijk hier een voorbeeld van onze vakantieprogramma’s.

Vast team: kleinschalig en betrokken

Op de Nicolaas Beets en de oudere BSO-groepen hebben we een vaste kern aan fijne en ervaren pedagogische medewerkers. Omdat ze al jaren bij ons werken zie je dat kinderen en ouders echt een persoonlijke band opbouwen met hen. Dat betekent dat er veel vertrouwen heerst en kinderen echt zichzelf durven zijn.

Casca BSO Nicolaas Beets

Vaak gestelde vragen

 Inschrijven kan vanaf 3 jaar oud.

Ja dit kan. Via Flexweb (de ouderportaal) kun je dit regelen.

In schoolweken zijn wij geopend zodra de school van je kind uit is en om 18.00 uur sluiten wij de reguliere opvang. Op donderdagen bieden we Voorschoolse Opvang aan van 07.30 uur tot 08.30 uur. In schoolvakantieweken zijn wij standaard van 8.00 uur tot 18.00 uur geopend. Met ook de optie van de verlengde opvang tot 18.30 uur.

Wij zijn drie weken per jaar gesloten: tussen Kerst en Oud & Nieuw en de middelste twee weken van de zomervakantie.

Daarnaast zijn wij dicht op de volgende feestdagen:

• Kerstavond (24 december) vanaf 17:00 uur;
• op officiële feestdagen: Kerst, nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en om de vijf jaar op Bevrijdingsdag (5 mei 2020). Goede Vrijdag zijn we open.

Bekijk hier onze tarieven.

Natuurlijk. We maken hier van tevoren afspraken over middels een toestemmingsformulier Ook is het mogelijk als de groepsgrootte het toelaat om een vriend(in) mee te nemen naar de BSO.

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van BSO de Nicolaas Beets.

Op deze locatie werken onder andere

69. Casca_personeel_kdv

Vera

Locatiemanager

12. SDF_Casca_personeel

Samantha

Pedagogisch
Medewerker

9. SDF_Casca_personeel

Marion

Pedagogisch
Coach