De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Casca BSO Jacoba: dé knusse plek
na schooltijd

Naast de Jacobaschool in Heemstede is onze kleinschalige en gezellige BSO de Jacoba gevestigd. Dagelijks komen hier kinderen van 4 tot en met 8 jaar plezier maken en ontspannen na een drukke schooldag. Ons vaste en ervaren team zorgt er al jaren voor dat kinderen zich hier thuis voelen. De BSO is klein (30 kinderen) waardoor de aandacht persoonlijk is. We werken leeftijdsgericht en hebben daarom de BSO verdeeld in twee groepen; in het Nest zitten de jongste kinderen en in het Honk zitten de oudere kinderen. Rond hun achtste jaar gaan de Jacoba kinderen door naar de Bikkels groep op onze locatie de Bronstee, hier vlakbij. Daar hebben we de ruimtes helemaal ingericht naar waar kinderen van deze leeftijd behoefte aan hebben.

LRK nummer BSO Jacoba: 187867975

023-5483844

tot 18.30u

Locatiemanager:Eveline Vermeersen

Lanckhorstlaan 9

Alles op 1 plek

Onze BSO is op het schoolplein van de Jacobaschool gevestigd. Dat betekent dat na schooltijd de kinderen bij ons alleen maar het schoolplein over hoeven te steken. Dat geeft een fijn vertrouwd gevoel. We werken al jaren nauw samen met het team van de school. Regelmatig hebben we overleg  en delen we de gezamenlijke ruimtes. Zo zorgen we dat we nauw op elkaar aansluiten en kinderen de overgang van school naar opvang als heel makkelijk ervaren.

Leeftijdsgerichte BSO: de beste ondersteuning voor elke leeftijd

Wij werken met leeftijdsgerichte activiteiten en een aparte BSO groep voor de oudere kinderen. Vooral voor de allerkleinsten is onze BSO de Jacoba een fijne plek. Ze krijgen vaak op een schooldag al zoveel nieuwe indrukken dat ze behoefte hebben aan rust tijdens de BSO tijd. Wij geven hier extra aandacht aan door ze de mogelijkheid te bieden om te ontspannen op een vertrouwde plek. Samen met hun eigen leeftijdsgenootjes, zodat ze niet te veel indrukken krijgen van de oudere kinderen. Met de oudere kinderen verdiepen we ons vaker in de wereld om ons heen. We werken met thema’s en nodigen soms experts uit om de kinderen dingen te vertellen over bijvoorbeeld biologie, sporten of kunst. Soms nemen we ze mee naar de bakkerij, de bibliotheek of de Kinderboerderij en het bos. De oudste kinderen worden opgehaald door een medewerker van BSO Bronstee die ze naar de Bikkel groep brengt. Hier hebben ze een game hoek, beweegruimte, zolderkamer en een eigen keuken zodat ze kunnen koken. Ook geven we ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze organiserende rollen in activiteiten.

Casca BSO Jacoba
Casca BSO de Bronstee

Ontspanning na schooltijd

Onze BSO is dé plek voor kinderen om te ontspannen na een drukke schooldag. Kinderen mogen bij ons zichzelf zijn en kunnen invulling geven aan hun eigen behoefte. Soms is dat meedoen met allerlei gave activiteiten zoals sport, muziek maken, verven of een mega hut bouwen. En soms is dat gewoon even rustig een boekje lezen op de bank omdat ze een drukke dag hebben gehad. We volgen het tempo en de behoeften van je kind zodat ze zich helemaal op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn.

Casca BSO Jacoba: Extra veel activiteiten in de vakanties!

Onze vakantieprogramma's zijn beroemd. In de zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie én meivakantie, staat BSO Jacoba op zijn kop. Elke dag worden er fantastische activiteiten georganiseerd. Vaak gerelateerd aan een bepaald thema. Musicals, Halloween, …. Alles is al wel eens voorbijgekomen. Vaak nodigen we dan ook experts uit die de kinderen over een bepaald thema meer kunnen uitleggen. Kunstlessen van een echte kunstenaar, “brandjes” blussen met de brandweer, brood maken met de lokale bakker of sterren en planeten bekijken met een astroloog. Voor de ouderen organiseren we toffe activiteiten zoals koken en hockeytoernooitjes. De vakanties zijn voor de kinderen én ook voor ons een echt feest! Bekijk hier een voorbeeld van onze vakantieprogramma’s.

Casca BSO Jacoba

Vaak gestelde vragen

Inschrijven kan vanaf 2 jaar oud.

Ja dit kan tijdens schoolweken via Flexweb (de ouderportaal). Als je in de vakantieweken wilt ruilen dan kun je dit regelen op de groep van je kind.

In schoolweken zijn wij geopend op maandag, dinsdag en donderdag zodra de school van je kind uit is en om 18.00 uur sluiten wij de reguliere opvang. Van 18.00 uur tot 18.30 uur kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de Verlengde Opvang. Op woensdag en vrijdag vindt de opvang plaats op onze locatie de Bronstee. In schoolvakantieweken zijn wij standaard van 8.00 uur tot 18.00 uur geopend. Met ook de optie van de verlengde opvang tot 18.30 uur.

Wij zijn drie weken per jaar gesloten: tussen Kerst en Oud & Nieuw en de middelste twee weken van de zomervakantie.

Daarnaast zijn wij dicht op de volgende feestdagen:

• Kerstavond (24 december) vanaf 17:00 uur;
• op officiële feestdagen: Kerst, nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en om de vijf jaar op Bevrijdingsdag (5 mei 2020). Goede Vrijdag zijn we open.

Bekijk hier onze tarieven.

Natuurlijk. We maken hier van tevoren afspraken over middels een toestemmingsverklaring. 

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van BSO Jacoba.

Ons team

image002

Eveline

Locatiemanager

150. Casca_Personeel_kl

Larissa

Pedagogisch Medewerker Nest

160. Casca_Personeel_kl

Suus

Pedagogisch
Medewerker Nest

159. Casca_Personeel_kl

Rina

Pedagogisch
Medewerker Honk

161. Casca_Personeel_kl

Richella

Pedagogisch
Medewerker Nest

7. SDF_Casca_personeel

Monique

Pedagogisch
Coach