De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Casca BSO Bronstee:

In de Schildersbuurt van Heemstede ligt Casca BSO Bronstee, dé BSO voor plezier en ontspanning! Elke dag komen hier kinderen van de Crayenesterschool en de Jacobaschool spelen. Met hun vriendjes en vriendinnetjes, want bij ons komt je kind alleen met kinderen van dezelfde leeftijd in de groep. Ons enorme activiteitenaanbod, spelmateriaal en leuke uitjes zijn dan ook helemaal afgestemd op de leeftijd van je kind. Zo weten we zeker dat we de BSO-tijd voor hen ontzettend leuk maken. En zorgen we er tegelijkertijd voor dat ze hun wereld vergroten en ze de kant krijgen om hun verschillende talenten te ontwikkelen.

LRK nummer BSO de Bronstee: 215648158

023-5483835

tot 18.30u

Locatiemanager: Eveline Vermeersen

Overboslaan 30

Karakteristiek pand in de Schildersbuurt

Casca BSO Bronstee is gevestigd in een aparte vleugel van het karakteristieke pand van de Crayenesterschool. Dit unieke pand is in 1938 gebouwd en heeft alle elementen van de bouwstijl van die tijd. Onze BSO heeft bijvoorbeeld prachtige glas in lood ramen, grote ruimtes en veel licht. Het gebouw draagt bij aan de fijne sfeer van onze BSO; kinderen hebben veel bewegingsvrijheid en het licht maakt dat we ons allemaal heel erg thuis voelen. Onze drie BSO-groepen zijn verdeeld over 4 ruimtes. Daarnaast hebben we ook nog een beweeglokaal waar we bijvoorbeeld judo les en dansles geven. En beschikken we over een knusse “zolderkamer” waar de kinderen hutten kunnen bouwen of in een zitzak een boekje kunnen lezen. We spelen op het grote plein van de Crayenesterschool onder de grote bomen. Doordat we zo centraal in Heemstede liggen, is alles binnen handbereik.

Ons team

image002

Eveline

Locatiemanager

Denise

Pedagogisch
Medewerker Bikkels

Nicky

Pedagogisch
Medewerker Bikkels

Michelle

Michelle

Pedagogisch
Medewerker Bengels

IMG-20210510-WA0006

Jurriaan

Pedagogisch
Medewerker Bikkels

7. SDF_Casca_personeel

Monique

Pedagogisch Coach

BSO de bronstee

Sahar

Groepshulp

147. Casca_Personeel_nicole klein

Nicole

Pedagogisch
Medewerker Banjers

Leeftijdsgerichte BSO: de beste ondersteuning voor elke leeftijd

Wij werken met leeftijdsgerichte BSO-groepen. Zo hebben we aparte ruimtes voor de jongste kinderen, de middelste leeftijd kinderen en een groep voor de oudste kinderen. Jonge kinderen krijgen vaak op een schooldag al zoveel nieuwe indrukken dat ze behoefte hebben aan rust tijdens BSO-tijd. Wij geven hier extra aandacht aan door ze de mogelijkheid te bieden om te ontspannen op een vertrouwde plek. Dit doen ze met hun eigen leeftijdsgenootjes zodat ze niet te veel indrukken krijgen van de oudere kinderen. In de middelste BSO-groep zitten kinderen die al meer gewend zijn aan school en juist meer uitdaging zoeken. Voor hen bieden we meer activiteiten die ze stimuleren om hun talenten te ontdekken. Voor de oudste kinderen bieden we dit ook en zorgen we dat al het materiaal op hun leeftijd aan sluit. Ook geven we ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze organiserende rollen in activiteiten.

88. Casca_BSO_Molenwerf
casca bso de Bronstee

Break out Woensdag

Omdat de woensdagen vaak net iets rustiger zijn, hebben we de mogelijkheid om dan net iets andere activiteiten te organiseren. In ons beweeglokaal organiseren we voor alle BSO groepen op deze dag activiteiten die aansluiten op wat er op dat moment leeft op de BSO. Denk aan creatieve sessies maar ook juist sumoworstelen met opblaasbare pakken! Elke keer is het anders.

Casca BSO Bronstee: Extra veel activiteiten in de vakanties!

Onze vakantieprogramma's zijn beroemd. In de zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie én meivakantie, staat Casca BSO Bronstee op zijn kop. Elke dag worden er fantastische activiteiten georganiseerd. Vaak gerelateerd aan een bepaald thema. Musicals, Halloween, …. Alles is al wel eens voorbijgekomen. Vaak nodigen we dan ook experts uit die de kinderen over een bepaald thema meer kunnen uitleggen. Kunstlessen van een echte kunstenaar, “brandjes” blussen met de brandweer, brood maken met de lokale bakker of sterren en planeten bekijken met een astroloog. Voor de ouderen organiseren we toffe outdoor activiteiten zoals suppen, koken en hockeytoernooitjes. De vakanties zijn voor de kinderen én ook voor ons een echt feest! Bekijk hier een voorbeeld van onze vakantieprogramma’s.

Casca BSO Nicolaas Beets1
41. Casca_BSO_Bronstee

Maatschappelijk betrokken

Heemstede zit in onze genen. We voelen ons verbonden met Heemstede en voelen ons betrokken bij het welzijn van het dorp. We vinden het belangrijk om aan kinderen het belang mee te geven van Samen en voor elkaar zorgen. Bij Casca BSO Bronstee geloven we dat betrokkenheid bij de samenleving ervoor kan zorgen dat de wereld net een beetje mooier wordt. Dat doen we door bijvoorbeeld door samen te werken met ouderenorganisatie Wij Heemstede en activiteiten voor ouderen en kinderen samen te organiseren. Zo zijn er voorleesmiddagen, bakken we pannenkoeken samen en gaan we met regelmaat bij het ouderencentrum op bezoek met een knutselwerk of iets anders leuks. We steunen lokale ondernemers door de boodschappen bij hen te doen en gaan wel eens met de kinderen even langs de Plusmarkt langs. We proberen alles te regelen met lokale ondernemers zodat we de Heemsteedse economie ondersteunen én de transportkosten verminderen.

Vaak gestelde vragen

 Inschrijven kan vanaf 3 jaar oud.

Ja dit kan tijdens de schoolwerken via flexweb (het ouderportaal). Als je in de vakantieweken wilt ruilen dan kun je dit regelen op de groep van je kind. 

In schoolweken zijn wij geopend zodra de school van je kind uit is en om 18.00 uur sluiten wij de reguliere opvang. Van 18.00 uur tot 18.30 uur kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de Verlengde Opvang. In schoolvakantieweken zijn wij standaard van 8.00 uur tot 18.00 uur geopend. Met ook de optie van de verlengde opvang tot 18.30 uur.

Wij zijn drie weken per jaar gesloten: tussen Kerst en Oud & Nieuw en de middelste twee weken van de zomervakantie.

Daarnaast zijn wij dicht op de volgende feestdagen:

• Kerstavond (24 december) vanaf 17:00 uur;
• op officiële feestdagen: Kerst, nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en om de vijf jaar op Bevrijdingsdag (5 mei 2020). Goede Vrijdag zijn we open.

Bekijk hier onze tarieven.

Natuurlijk. We maken hier van tevoren afspraken over middels een toestemmingsverklaring. 

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van BSO Bronstee.

Ons team

image002

Eveline

Locatiemanager

7. SDF_Casca_personeel

Monique

Pedagogisch Coach

Shirley

Shirley

Pedagogisch
Medewerker Banjers

IMG-20210510-WA0006

Jurriaan

Pedagogisch Medewerker Bikkels

BSO de bronstee

Faye

Pedagogisch
Medewerker Bengels

BSO de bronstee

Sahar

Groepshulp

Michelle

Michelle

Pedagogisch
Medewerker Bengels

147. Casca_Personeel_nicole klein

Nicole

Pedagogisch
Medewerker Banjers