De fijnste voorbereiding
op school

De fijnste voorbereiding
op school

Casca Peuterspeelzaal Pluizebol (VE)

Bij Casca Peuterspeelzaal de Pluizebol komen dagelijks peuters tussen de 2 jaar en 4 jaar met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Plezier maken met elkaar en samen nieuwe dingen ontdekken staan centraal. We bereiden ze spelenderwijs met behulp van het VE-programma voor op de basisschool maar geven ze ook de mogelijkheid om hun interesses te ontdekken door met thema’s en activiteiten te werken. Zo vergroten we hun wereld en helpen we ze een stukje groeien. Met elkaar, want dat is wel het allerleukste!

LRK nummer van de Pluizebol: 826459626

023-5483812

ma/do: 8.30-13.00u incl. lunch
di/vrij:8.30 -12.00u zonder lunch

Locatiemanager: Sonja Roomer

Schoolplein de Ark

58. Casca_KDV_Molenwerf-2

Peuterspeelzaal, School en BSO op 1 plek

Op de Peuterspeelzaal zorgen we ervoor dat kinderen worden voorbereid op school. Zo kunnen ze op een fijne en vertrouwde manier over en is de overgang niet te groot. Om die reden is het extra fijn dat onze Peuterspeelzaal op het schoolplein van de Ark en naast de Evenaarschool zit. We kunnen gemakkelijk even kijken en er is al veel samenwerking met de scholen. Ook de BSO Mambo zit op deze plek met verschillende locaties. Peuterspeelzaal de Pluizebol is dus een mooie start van de verdere leergang.

We praten met de kinderen veel over school. Wat is een school eigenlijk? Wat doe je in een kring? En hoe ziet een ander eruit? Door middel van ons VE-programma worden kinderen bij ons spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Dit betekent dat kinderen bij ons op de peuterspeelzaal leren om met elkaar te spelen. Wat het is om op je beurt te wachten, maar ook taalondersteuning krijgen. Alle kinderen hebben sensitieve momenten waarop ze gevoeliger zijn om bepaalde vaardigheden te leren. Dat observeren we en als het er is, spelen we erop in door ze de juiste uitdagingen te geven. Elk kind krijgt bij ons een vaste mentor die de ontwikkeling van het kind observeert. Dit bespreken we uiteraard met jullie. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

Casca-peuterspeelzaal-Pluizenbol

Vriendjes en vriendinnetjes

Sociale interactie tussen peuters. Dit is één van onze belangrijkste aandachtspunten: de kinderen samen laten spelen. Hoe ga je met een ander om? Hoe leer je delen? Hoe zeg je tegen een ander wat je wilt? Maar ook hoe maak je nou samen plezier? Kinderen leren ontzettend veel van elkaar en we zien vaak al echte vriendschappen ontstaan die vervolgens op school doorgezet worden. Op onze peuterspeelzaal kunnen maximaal 16 kinderen dagelijks komen en ze worden door twee gediplomeerde en ervaren pedagogisch medewerkers ondersteund.

Ons team

156. Casca_Personeel_kl

Sonja

Locatiemanager &
VE Coach

9. SDF_Casca_personeel

Marion

Pedagogisch Coach

Edith

Pedagogisch
Medewerker

Rebecca

Pedagogisch
Medewerker

Vergroten van de belevingswereld

Peuters zijn erg nieuwsgierig en willen niets liever dan de wereld om hen heen ontdekken. Daar spelen we op in! We werken met thema’s; na elke vakantie starten we met een nieuw thema. Denk aan thema’s als de seizoenen en feestdagen. Maar ook het menselijk lichaam, Ik & familie of jong & oud komen voorbij. Alles wat we doen zal in het teken staan van dit thema. De groep zal speciale themahoeken hebben en er is een leeshoek met boekjes over het thema. Ook praten we er in de kring over en richten we de activiteiten zo in dat we weer iets nieuws ontdekken over het onderwerp. Op deze manier zijn kinderen spelenderwijs intensief met een onderwerp bezig. Ze leren nieuwe woorden, associëren wat het betekent als het herfst wordt en worden zich meer bewust van de wereld om hen heen. Ook organiseren we evenementen voor ouders en kinderen zoals koffieochtenden, een zomerfeest en het kerstfeest. We vinden het belangrijk om veel contact met ouders te hebben en ze te betrekken bij wat hun kind allemaal leert op de Peuterspeelzaal.

Vast en zeer ervaren team

Casca Peuterspeelzaal de Pluizebol is kleinschalig en betrokken. Ons hechte team voelt heel vertrouwd; we kennen elkaar door en door en er heerst een gezellige, huiselijke sfeer. Wij zijn de warme en vertrouwde plek waar kinderen met plezier naar toe gaan om met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen. We hechten veel waarde aan stabiliteit & geborgenheid en zorgen ervoor dat je peuter vanaf het eerste moment dagelijks dezelfde vertrouwde lieve pedagogisch medewerkers ziet. Op die manier zorgen we ervoor dat je kind de juiste aandacht en een duurzame ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling krijgt.

Casca peuterspeelzaal Pluizenbol
Casca peuterspeelzaal pluizenbol heemstede

Onderdeel van Professionele Kinder­­opvang­organisatie Casca

We zijn onderdeel van Casca Kinderopvang; een vriendelijke en professionele kinderopvangorganisatie in Heemstede die ook op de Evenaar school en de Ark school de BSO regelt. We houden ons erg bezig met kindontwikkeling. En we zijn ervan overtuigd dat als kinderen zich gezien voelen en op hun gemak, ze automatisch meer naar buiten treden en op ontdekkingstocht gaan. Daarom zorgen wij voor die stabiele basis met ons vaste deskundige team en geven we ze vervolgens de mogelijkheid om verschillende werelden te ontdekken. Op hun eigen tempo en onder hun eigen voorwaarden. Doordat de peuterspeelzaal Pluizebol onderdeel is van Casca kan het gebruik maken van de services die Casca biedt. Zo communiceren we dagelijks met ouders via de Ouderapp. En houden we jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek.

Anne

"Hele fijne peuterspeelzaal waar mijn zoon elke keer met zoveel plezier naar toe gaat! Daarnaast een goede voorbereiding op de kleuterklas!"

Vaak gestelde vragen

Inschrijven kan vanaf 1,5 jaar oud.

Je kunt voor Peuterspeelzaal de Pluizebol gebruik maken van kinderopvangtoeslag. Als je geen gebruik kunt maken van de kinderopvangtoeslagregeling wordt het tarief vastgesteld op basis van jullie inkomsten. De gemeente Heemstede geeft hiervoor subsidie. De uurprijs voor de kinderopvangtoeslag in 2024 is €9,65.

In schoolweken zijn wij op maandag en donderdag geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur. Dit is dan ook inclusief lunch. En op dinsdag en vrijdag zijn we open van 8.30 uur tot 12.00 uur. In schoolvakanties zijn wij gesloten evenals de officiële feestdagen.

Via ons systeem in Kids Konnect kun je dit aanvragen. Als er plek is kan er geruild worden.

Op de Pluizebol krijgen de kinderen van ons fruit, drinken en een schone luier. Je hoeft dit als ouder dus niet meer mee te geven. Een setje schone kleding is altijd handig om mee te geven.

De Pluizebol is geen school maar wel een goede voorbereiding op het basisonderwijs. We zijn een VE locatie wat betekent dat we veel aandacht besteden aan taal, rekenen, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling. De kinderen leren samenspelen, ontdekken en plezier maken. Er is veel aandacht voor taal en taalontwikkeling door middel van leuke thema's en activiteiten.

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van PSZ de Pluizebol.