De wereld ontdekken
op jouw
manier

De wereld ontdekken
op jouw
manier

Casca BSO de Molenwerf:

Midden in Heemstede ligt onze BSO, onderdeel van Kindcentrum de Molenwerf. Bij ons komen dagelijks kinderen vanuit het Kindcentrum, de Voorwegschool en de Nicolaas Beetsschool spelen. We zijn een vertrouwde plek waar kinderen na schooltijd lekker kunnen ontspannen en doen wat bij ze past. Met hun vriendjes en vriendinnetjes, want bij ons komen kinderen met leeftijdsgenootjes in de groep. Zo kunnen we ze precies bieden wat ze op die leeftijd nodig hebben. Ook bieden we workshops in sport, theater & kunst zodat kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden.

LRK nummer BSO de Molenwerf: 198639119

LRK nummer voor Jupiter: 257667039

023-5483812

07.30-18.30u

Locatiemanager: Vera Olah

Molenwerfslaan 9

Casca BSO Molenwerf

BSO de Molenwerf: de beste ondersteuning voor elke leeftijd

Wij werken met leeftijdsgerichte BSO groepen. Zo starten kinderen van vier jaar bij ons op de Pluto groep. Deze kinderen krijgen vaak op een schooldag al zoveel nieuwe indrukken dat ze behoefte hebben aan rust tijdens BSO tijd. Wij geven hier extra aandacht aan door ze de mogelijkheid te bieden om te ontspannen op een vertrouwde plek. Met hun eigen leeftijdsgenootjes zodat ze niet te veel indrukken krijgen van de oudere kinderen. In de tweede Molenwerf BSO groep Saturnus zitten kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Voor hen bieden we meer uitdaging en activiteiten die ze stimuleren om hun talenten te ontdekken. Voor de oudste kinderen op de Jupiter groep bieden we dit ook en zorgen we dat al het materiaal op hun leeftijd aansluit. Ook geven we ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze organiserende rollen in activiteiten. Onze Pedagogisch Coach Sonja Roomer coacht alle teamleden regelmatig om te zorgen dat zij de beste ondersteuning voor de kinderen kunnen geven.

1. SDF_Molenwerf_Team

Onderdeel van het Kindcentrum:
alles onder 1 dak

Onze BSO is onderdeel van Kindcentrum de Molenwerf. Dat betekent dat zowel ons Kinderdagverblijf als de BSO in hetzelfde gebouw zitten als het onderwijs. Ook bieden we Voorschoolse opvang (van 07.30 uur tot 08.30 uur). We hebben een gezamenlijke visie over hoe we kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling. Er is één team dat bestaat uit leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Het voordeel hiervan is dat we kinderen 12 jaar lang zoveel mogelijk met dezelfde gezichten en methodes kunnen ondersteunen in zichzelf ontdekken. Er is veel uitwisseling tussen de opvang en het onderwijs. Oudere kinderen komen de jongere kinderen voorlezen. Zo loopt leren en spelen in elkaar over. Er is ook veel aandacht voor muziek, dans en sport. We blijven ons hierin ontwikkelen door nieuwe inzichten toe te passen. Voor meer informatie kun je terecht op www.kcdemolenwerf.nl

Casca BSO Molenwerf

Karakteristieke lichte locatie op een
centrale plek

Ons kinderdagverblijf en de BSO zitten in een karakteristiek oud pand met hoge ramen en grote ruimtes. Daardoor zijn de groepen heel licht en hebben ze een fijne sfeer. Ook spelen de kinderen bij ons op het grote plein van Kindcentrum de Molenwerf onder de oude bomen. Casca BSO De Molenwerf ligt op een centrale plek in Heemstede waardoor alles op loopafstand is. Zo gaan we met enige regelmaat met de kinderen naar het speelbos, Kinderboerderij ’t Molentje en naar de bakker om bijvoorbeeld brood te halen.

Maatschappelijk betrokken

Heemstede zit in onze genen. We voelen ons verbonden met Heemstede en zijn betrokken bij het welzijn van de mensen in het dorp. We vinden het belangrijk om aan kinderen het belang mee te geven van Samen en voor elkaar zorgen. We geloven dat betrokkenheid bij de samenleving ervoor kan zorgen dat de wereld net een beetje mooier wordt. We steunen lokale ondernemers door de boodschappen bij hen te doen en gaan met regelmaat met de kinderen even bij de bakker langs. We proberen alles te regelen met lokale ondernemers zodat we de Heemsteedse economie ondersteunen én de transportkosten verminderen.

Casca BSO Molenwerf
Casca BSO Molenwerf

Extra veel activiteiten in de vakanties!

Onze vakantieprogramma's zijn beroemd. In de zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie én meivakantie, staat de BSO op zijn kop! Elke dag worden er fantastische activiteiten georganiseerd. Vaak gerelateerd aan een bepaald thema. Media, Natuur, Gezondheid, Tijdmachine, Verken de eigen buurt, Sprookjes of Griezelen. Alles is al wel eens voorbijgekomen. Er worden regelmatig workshops georganiseerd die in het thema passen. Soms zelfs door echte experts. Denk aan kunstlessen van een echte kunstenaar of brood maken bij de lokale bakker. En tijdens de vakantie gaan we er vaak op uit. Bijvoorbeeld naar het museum, de scouting, het bos of we gaan poldersporten. De vakanties zijn voor de kinderen én ook voor ons een echt feest! Bekijk hier een voorbeeld van onze vakantieprogramma’s.

Mark de vader van Sofia, Julia en Florian

"Goede en gezellige kinder- en naschoolse opvang met een integrale planning en aanpak (“Kindcentrum”), die zoveel mogelijk aansluit bij de behoefte van het kind. De sfeer in de groepen is goed en er worden regelmatig activiteiten, zoals sport-, dans- of muziekles aangeboden. De kinderen gaan er graag naar toe."

Vaak gestelde vragen

Inschrijven kan vanaf 3 jaar oud.

Ja dit kan. Dit kun je regelen via de pedagogisch medewerkers op de groep van je kind.

In schoolweken zijn wij geopend zodra de school van je kind uit is en om 18.00 uur sluiten wij de reguliere opvang. Van 18.00 uur tot 18.30 uur kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de Verlengde Opvang. In schoolvakantieweken zijn wij standaard van 8.00 uur tot 18.00 uur geopend. Met ook de optie van de verlengde opvang tot 18.30 uur. Ook bieden we Voorschoolse Opvang van 07.30 uur tot 08.30 uur.

Wij zijn drie weken per jaar gesloten: tussen Kerst en Oud & Nieuw en de middelste twee weken van de zomervakantie. Daarnaast zijn wij dicht op de volgende feestdagen:

• Kerstavond (24 december) vanaf 17:00 uur;
• op officiële feestdagen: Kerst, nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en om de vijf jaar op Bevrijdingsdag (5 mei 2020). Goede Vrijdag zijn we open.

Bekijk hier onze tarieven.

Natuurlijk. We maken hier van tevoren afspraken over middels een toestemmingsformulier. Ook is het mogelijk als de groepsgrootte het toelaat om een vriend(in) mee te nemen naar de BSO.

Via deze link kom je direct bij de GGD rapporten van de jongste groepen van de BSO.
Via deze link kom je bij de GGD rapporten van de oudste kinderen hun groep (Dependance Molenwerf).