Casca Kinderopvang. Altijd persoonlijk.

Casca Kinderopvang. Altijd persoonlijk.

Vacature Pedagogisch Medewerker BSO Molenwerf Heemstede

#jezelfzijn #thuisvoelen #altijdpersoonlijk #teamMolenwerf

Ongeveer 16 uur per week l vaste uren (ma/di/do) l per direct l leeftijd kinderen vanaf 5.5 jaar 

Waarom werken bij BSO Molenwerf?

Midden in Heemstede ligt onze BSO, onderdeel van Kindcentrum de Molenwerf. Bij ons komen dagelijks kinderen vanuit het Kindcentrum, de Voorwegschool en de Nicolaas Beetsschool spelen. We zijn een vertrouwde plek waar kinderen na schooltijd lekker kunnen ontspannen en doen wat bij ze past. Met hun vriendjes en vriendinnetjes, want bij ons komen kinderen met leeftijdsgenootjes in de groep. Zo kunnen we ze precies bieden wat ze op die leeftijd nodig hebben. Ook bieden we workshops in sport, theater & kunst zodat kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden.

Wij werken met leeftijdsgerichte BSO groepen. Zo starten kinderen van vier jaar bij ons op de Pluto groep. Deze kinderen krijgen vaak op een schooldag al zoveel nieuwe indrukken dat ze behoefte hebben aan rust tijdens BSO tijd. Wij geven hier extra aandacht aan door ze de mogelijkheid te bieden om te ontspannen op een vertrouwde plek. Met hun eigen leeftijdsgenootjes zodat ze niet te veel indrukken krijgen van de oudere kinderen. In de tweede Molenwerf BSO groep Saturnus zitten kinderen vanaf 5,5  jaar. Voor hen bieden we meer uitdaging en activiteiten die ze stimuleren om hun talenten te ontdekken. Voor de oudste kinderen op de Jupiter groep bieden we dit ook en zorgen we dat al het materiaal op hun leeftijd aansluit. Ook geven we ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze organiserende rollen in activiteiten. Onze Pedagogisch Coaches Sonja Roomer en Marion Hocker coachen alle teamleden regelmatig om te zorgen dat zij de beste ondersteuning voor de kinderen kunnen geven.

Vacature Pedagogisch Medewerker BSO

De vacature voor pedagogisch medewerker op de BSO die nu open staat is op de Saturnus. Zij hebben een grote ruimte met verschillende hoeken tot hun

beschikking en een groot schoolplein. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer we zelfstandigheid en verantwoordelijkheid stimuleren. Het team van Saturnus overlegt dus vaak met de kinderen en activiteiten organiseren we dus ook op basis van wat er speelt bij de kinderen. Ons team bestaat uit energieke mensen die het leuk vinden om creatieve en sportieve activiteiten met de kinderen te verzinnen. We houden van gezelligheid en vinden het heel belangrijk dat de kinderen de tijd krijgen om te ontspannen en plezier te maken.

Na schooltijd is de buitenschoolse opvang geopend op ma di. do. van 14:45 uur tot 18:00/18:30 uur (op wo. En vr. vanaf 12:00). Als Pedagogisch Medewerker begint je dienst om 14:15 uur om voor te bereiden en om naar de school te gaan. Daarnaast heb je in schoolweken 0,5 uur taaktijd per dag. Ook kun je worden ingezet voor TSO diensten (3 x per week). In schoolvakanties is de BSO de hele dag geopend en werk je dan ook een hele dag (9 uur). De middelste twee weken van de zomervakantie en de week van kerst t/m nieuwjaarsdag zijn we gesloten en ben je vrij. Het contract is berekend op het gemiddelde over het jaar, zodat je een vast aantal uren in je contract hebt.

Wie zoeken wij voor deze vacature?

 • Een enthousiaste en gezellige collega met een open houding, die graag wil blijven leren.
 • Iemand met pedagogische kennis en gevoel voor de behoeften van kinderen in de leeftijd vanaf 4 tot 12  jaar.
 • Iemand met een verfrissende blik.
 • Iemand die computervaardig is.
 • Relevant HBO- of MBO – diploma (o.a. (S)PW, ALO, SCW, Pabo, onderwijsassistent, SPH, CIOS AB, Sport en Bewegen).

Wat bieden wij?

 • Een enthousiast, gezellig en professioneel team.
 • Vaste uren in je contract, een vast rooster.
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. We vinden de mening van onze teamleden erg belangrijk en betrekken je daarom bij veel overleggen en projecten. Je wordt onderdeel van het team én cluster.
 • Workshops, trainingen en coaching op maat door een van de pedagogische coaches. Ons team krijgt bovengemiddeld veel opleidingen omdat we het belangrijk vinden dat jij je blijft ontwikkelen. En we willen zorgen dat ons team de beste pedagogische ondersteuning biedt aan de kinderen en dus ook met de tijd mee gaat.
 • Per jaar twee voortgangsgesprekken en een functioneringsgesprek, waarin je jouw pedagogische coachingsvraag voor dat jaar formuleert.
 • Horizontale groepen: Deze vacature is op een groep met kinderen vanaf 5.5 jaar.
 • Een contract conform de CAO Kinderopvang, salarisschaal 6.
 • Lees hier meer over wie Casca Kinderopvang als werkgever is.

Stuur je sollicitatiebrief en C.V. t.a.v. Vera Olah naar hr@casca.nl . Wil je eerst nog meer weten of heb je vragen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vera Olah, 0235483833/5, werkdagen maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De sluitingsdatum voor de vacature is 15 oktober 2021.

Solliciteer direct online

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.