De wereld ontdekken
op jouw manier

De wereld ontdekken
op jouw manier

Welkom bij Casca Kinderopvang Heemstede!

Casca Kinderopvang Heemstede is een vriendelijke en maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie. Bij ons worden kinderen tot en met 12 jaar met passie en échte expertise ondersteund. Ook worden ze uitgedaagd in het leren kennen en ontwikkelen van zichzelf op een ontspannen manier. We bieden Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal en BSO op de belangrijkste locaties in Heemstede.

Kinderdagverblijf

Hét kinderdagverblijf in Heemstede voor kindontwikkeling onder begeleiding van een vast en deskundige team.

Peuterspeelzaal

Op onze Peuterspeelzalen maken kinderen hun eerste vriendjes én leren ze nieuwe werelden samen ontdekken.

BSO

Op onze leeftijdsgerichte BSO’s voelen kinderen zich thuis en worden ze uitgedaagd om te ontdekken waar hun interesses liggen op een ontspannen manier.

Casca Kinderopvang Heemstede - Altijd dichtbij

Het mooiste dat een kind kan worden is zichzelf. Dat is waar we bij Casca Kinderopvang Heemstede van overtuigd zijn. Wij willen kinderen in deze ontdekkingstocht ondersteunen en geloven dat we dit voor alle leeftijden kunnen doen. Dit doen onze vaste medewerkers door liefdevolle aandacht te geven en betrokken bij de kinderen te zijn. Ook bieden we leeftijdsgerichte groepen met bijbehorende uitdagende activiteiten aan. Zo zijn onze verschillende locaties verspreid over Heemstede een vertrouwde gezellige plek voor veel kinderen. Hier ontwikkelen zij zich op een ontspannen manier en op hun eigen tempo onder begeleiding van onze deskundige en enthousiaste teams. We luisteren naar wat er nodig is en zijn betrokken bij het gezin. Ook wanneer de wereld van een kind groter wordt, groeien wij mee. We hebben een maatschappelijk karakter en geloven dat de wereld een stukje mooier wordt als we compassie hebben, zorgen voor elkaar en lokale organisaties steunen. Deze belangrijke waarden willen we kinderen ook graag meegeven, door met regelmaat activiteiten te organiseren of te ondernemen die een sociaal karakter hebben. Samen met ouders, school en lokale organisaties zorgen we ervoor dat kinderen in Heemstede vol vertrouwen en enthousiasme zichzelf kunnen zijn. We zijn er altijd en overal. Casca Kinderopvang. Altijd dichtbij.

Casca Kinderopvang Heemstede

Leeftijdsgerichte Groepen: voor elke leeftijd de juiste ondersteuning

De behoeften van een baby zijn anders dan die van een peuter. En zo zijn de behoeften van een kind van 4 jaar weer anders dan die van 8 jaar. Een kind van 4 jaar wil bijvoorbeeld vaak graag uitrusten van alle indrukken van een schooldag en het liefst in een veilige omgeving rustige activiteiten doen. Terwijl een kind van 8 jaar juist meer uitdaging zoekt en verschillende activiteiten wil doen die in zijn of haar interessegebied vallen. En kinderen van 10 jaar zijn bijvoorbeeld bezig met verantwoordelijkheid en hun plek in een groep. Graag geven wij kinderen van alle verschillende leeftijden precies wat ze nodig hebben door leeftijdsgerichte groepen aan te bieden. Zo hebben we babygroepen, peutergroepen, 4+ groepen, 6+ groepen, 8+ groepen en zelfs een 10+ groep. Hierdoor zitten de kinderen met hun leeftijdsgenootjes (vaak vriendjes en vriendinnetjes van school) in de groep en krijgen ze precies de ondersteuning en activiteiten die goed voor ze zijn. We werken graag samen met ouders aan de opvoeding en zorg van hun kind door regelmatig overleg en open communicatie.

88. Casca_BSO_Molenwerf

Michelle moeder van Fabian

"De opvang is super! De medewerkers zijn heel behulpzaam en meedenkend, superleuk voor de kinderen en elke ochtend weer enthousiast als de kinderen komen. Er worden leuke activiteiten gedaan waar de kinderen aan mee kunnen doen."

Jeroen & Marlies

"Het contact met de pedagogisch medewerkers verloopt prettig. We voelen ons gehoord en we zoeken samen naar wat werkt. De pedagogisch medewerkers doen ook echt wat met de informatie en de verzoeken die er zijn. Top en fijn!"

Mara & Joost

“Jullie zijn allemaal enorm zorgzaam, professioneel, vriendelijk, enthousiast en betrokken. We hebben Simon altijd met een gerust hart bij jullie achter gelaten. Dank!!”